Noritsu cup 2017

Written by sutani_web. Posted in Activiteiten, Club, Clubactiviteiten, Events, Leden, Nieuws, Wedstrijden

20161211_182210_resized

Dit weekend trok Sutani dojo met (wegens examens maar) 3 vechters en enkele scheidsrechters naar Nederland om deel te nemen aan de Noritsu cup.

Onze 3 gladiatoren hebben alledrie heel hard geknokt en hebben mooie partijen gedraaid.

Lorenzo Hosewel heeft een beetje pech gehad doordat hij de spits moest afbijten van het tornooi (dus de allereerste wedstrijd van de dag) waar hij niet op voorbereid was. Hij heeft zich hierdoor niet voldoende kunnen opwarmen en mentaal voorbereiden. Hoewel hij uiteraard zijn uiterste best gedaan heeft, is hij nooit echt in de wedstrijd kunnen komen en moet hij zich tevreden stellen met een derde plaats op zijn allerlaatste jeugdtornooi 🙂

Joren de Bondt heeft na een dipje bij de vorige twee tornooien laten zien dat hij back on track is. Hij zat in een poule met jongens die allemaal groter en een jaar ouder waren dan hem. De eerste partij was een beetje zoeken, maar de andere partijen heeft hij telkens technischer en gevarieerder gevochten dan hij ooit gedaan heeft. Enkel een te lage dekking af en toe heeft hem de das om gedaan. Gevolg: gedeelde derde plaats, maar omdat hij 300 gram zwaarder was dan de andere jongen, valt hij net naast de prijzen.

Yannick Biemans moest als allerlaatste die dag aan de slag. Hij heeft zijn eerste twee poules telkens vrij snel gewonnen met twee wasa hari. De laatste partij heeft hij verloren van een hele sterke jongen met een zeer vlotte jodantrap 🙂 Ook Yannick heeft deze wedstrijd heel technisch en slim gevochten en heeft laten zien wat hij nog allemaal in zijn mars heeft.

Naast de vechters was Sutani Dojo ook vertegenwoordigd door 4 scheidsrechters en trouwe supporters.

Het was dus opnieuw een geslaagd weekend op een goed georganiseerd tornooi. 2017 ziet er veelbelovend uit !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail