Wereldkampioenschap -18 en -21 Griekenland

Written by sutani_web. Posted in Activiteiten, Nieuws, Wedstrijden

11055407_10152609948446568_5302225065613527501_n     Op 21 maart 2015 heeft onze club met twee jeugdige strijders, Yannick Biemans en Matthias Hoebus, deelgenomen aan het wereldkampioenschap kumite in Griekenland. Onze vechters hebben het er heel goed van af gebracht en wij kijken uit naar wat zij in de toekomst nog zullen presteren !!! Hier vind je enkele sfeerbeelden en een verslag van Yannick Biemans
 

Verslag Yannick:

Ons WK-avontuur

Op donderdag 19 maart was het eindelijk zover.  Om 12 afspraak bij Shihan Benny thuis voor vertrek naar Charleroi waar we om 15.50u opstegen richting Tessaloniki.  Toen we arriveerden stond Sensei Kalis Kyriakos ons al op te wachten om ons met een busje naar het hotel te brengen.

Het hotel was formidabel ! Na het avondmaal slaaptijd om de volgende ochtend te worden gewogen.  Matthias en ik wisten al dat we moesten starten in de categorie 14-15 jaar -55kg.  Matthias woog 51kg en ik 47kg.  De rest van de dag hadden we vrij en konden we Tessaloniki gaan verkennen.

Omdat er nog wel een aantal kilootjes bij mochten hebben we genoten van een XXL-hamburger.  Na nog een zwemmeke in het hotel vroeg gaan slapen om goed uitgerust te zijn voor de “grote dag”.  Zaterdagochtend na een lekker ontbijt vertrek richting sporthal.

Na de ceremonie begon de wedstrijd om 10.30u.  De concurrenten waren sterk.  Russen, Armeniërs, Grieken en een Nederlander zaten in onze poule van 13.  Matthias startte aan een zware partij en moest na verlengingen de duimen leggen voor zijn tegenstander, na een slag op de keel. Daarna was het de beurt aan mij.  Na verlengingen op beslissing gewonnen van een Griekse tegenstander.

Daarna was een Rus mijn tegenstander.  Die partij verloor ik.  Hij is uiteindelijk ook wereldkampioen geworden.  Op het einde van dag bleken bijna alle podiumplaatsen  ingenomen door de Russische deelnemers.  Het was een prachtige ervaring ook al hadden Matthias en ik graag op het podium gestaan.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een Sayonara party in ons hotel.  Veel later dan voorzien zagen we ons bedje…

Zondag, na nog een laatste geweldig ontbijt hadden we nog enkele uurtjes tijd om te gaan stappen in Tessaloniki.  Om 20u lokale tijd vertrokken we terug richting Charlerioi en om iets na middernacht waren we terug in Antwerpen.

Het was een prachtig en leerzaam en geweldige ervaring die we nooit zullen vergeten.  Bedankt Shihan Etienne en Shihan Benny voor de ongelofelijke ervaring !

         Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail