Mountaincamp Shinkyokushin 19-21/09/2014

Written by dosutan_admin. Posted in Trainingskampen

Het weekend van 19-20-21 september 2014 organiseerde ShinKyokushin het Mountaincamp in Namen, namelijk aan de Citadelle. Afzien verzekerd dus! Drie leden van Sutani Dojo hebben hier aan deelgenomen: Rudy Scheenaerts, Shannon Van der Linden en ik, Tine Beyers. Van Fudoshin Dojo was er één straffe karateka aanwezig en dat was Jelle Strybosch. Vrijdag avond, 19 september, was er al onmiddellijk een “welkomsttraining” voorzien voor zij die geen examen deden. We zijn toen de Citadelle helemaal naar boven gelopen. Onderweg zijn we wel af en toe gestopt voor een kleine stretch- of opwarmingsoefening zodat we, eens we boven waren, ons volledig konden geven voor de conditietraining. Deze werd gegeven door twee Litouwse Senpais, namelijk Senpai Lucas Kubilius en zijn vrouw Senpai Victoria Kubliene. Na deze training zijn we rond 22u00 teruggekeerd. Enkelen onder ons hadden nadien de bar al snel gevonden. Anderen zijn snel in hun bed gekropen zodat ze fris en monter aan de tweede trainingsdag konden beginnen.   Zaterdag 20 september om 05u30 ging de wekker. De trainingsdag zou beginnen om stipt 6u00 dus werden we om 05u50 verwacht. In vijf verschillende groepen, opgedeeld naargelang het looptempo, zijn we de Citadelle opgelopen. Sommige groepen namen een andere route of deden onderweg nog extra conditieoefeningen zodat iedereen ongeveer gelijktijdig boven aankwam. Daarna werden we in drie groepen gesplitst. De competiteurs met een goede conditie gingen mee met Shihan Koen Spitaels. De tweede groep, onder leiding van Senpai Victoria Kubliene, waren de competiteurs met een normale conditie en de niet-competiteurs die graag toch een stevige afsluiter hadden van de ochtendtraining. Dan had je ook nog de derde groep. Dit waren de niet-competiteurs en diegene zonder conditie of met eventuele blessures, onder leiding van Sensei Bert Janssens. Om 09u00 begon de volgende training. We liepen opnieuw naar boven, maar ditmaal in groep. Eens we boven waren, startte het kihon en kata gedeelte. In het amfitheater zijn we door enkele kihonbewegingen gegaan. Zowel trappen, blokkeringen als stoten kwamen aan bod, wat best wel vermoeiend was na al dat (omhoog) lopen. Daarna werden we per graad opgedeeld in groepen voor kata. Sommige zaken waren een beetje verwarrend omdat er in sommige kata er kleine verschillen zijn. Dit was dan wel zeer interessant om te weten te komen waarom zij het anders doen. Rond 12u00 kregen we dan een welverdiende pauze. Alle benodigdheden stonden klaar om zelf “smoskes” te maken. Deze hebben we op de Citadelle in het zonnetje in het gras kunnen opeten.   De middagpauze werd gevolgd door een massagekwartiertje dat zeer welkom was. Ongeveer rond 14u00 werden de trainingen terug hervat. Het was tijd voor een gevechtstraining dat ongeveer 3 uur zou duren. Alle vrouwen kregen les van Sensei Nancy en Senpai Victoria Kubliene. De mannen werden opnieuw in groepen gesplitst naargelang graad en competitie-ervaring zodat iedereen kon bijleren, op zijn niveau, van de gevechtstraining. Rond ongeveer 17u00 was het dan zo ver: the hills of terror. Geloof mij, ze hebben hun naam niet gestolen. Het is een stevige heuvel dat onderverdeeld is in 4 steile stukken. Het was de bedoeling om deze te beklimmen; niet zomaar lopen, maar al schaduw-vechtend! Eerst het eerste deel naar boven, en terug naar benden. Dan deel één en deel twee naar boven en terug naar beneden enzovoort tot we helemaal boven waren. De perfecte, pittige afsluiter van een geweldige dag trainen.   Eenmaal terug, was het tijd voor een frisse (of warme) douche, een heerlijke BBQ en een feestje! Zondag 21 september, was er geen ochtendtraining! Zalig zo “uitslapen”. Tijd om in te pakken en te vertrekken naar de sporthal, waar het laatste gedeelte van het trainingsweekend doorging, namelijk de vijftig-man kumite. Rond 09u00 begonnen we er aan. Even opwarmen, en dan was het tijd om te vechten. Iedereen kwam tegen iedereen te staan zodat iedereen van elkaar kon leren. Sommige dachten dat het om een wedstrijd ging, maar de meerderheid vocht zeer fair. Aan het einde van de vijftig partijen, moesten nog twee karateka’s tien extra partijen draaien voor hun examen. Beiden hebben ze deze zeer goed doorstaan!   Het einde van kamp was aangekomen. Iedereen nam afscheid en ging één voor één door. Het was een zwaar weekend, maar zeker en vast geslaagd. Ik kijk uit naar volgend jaar! Hopelijk zijn jullie dan ook van de partij want het was echt de moeite waard.   Osu, Tine   Mountaincamp1                 Mountaincamp2                 Mountaincamp3                    

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail