Kyokushin Summercamp Barcelona 2014

Written by dosutan_admin. Posted in Trainingskampen

  Dit jaar wilde ik eens een ander zomerkamp meepikken dan het gebruikelijke IFK zomerkamp in Engeland. Mijn voorkeur ging uit naar het zomerkamp in Barcelona onder leiding van sensei Jonathan Tineo. Ik had namelijk gehoord dat het vorig jaar een enorm succes was. Men verzekerde mij dat ik er veel zou bijleren en dat het daarnaast nog eens een zeer leuk kamp is. Toen ik las dat de gastlesgever Sensei Dmitry Savelyev, KWU wereldkampioen in de categorie -85kg, zou zijn, was mijn keuze dan ook snel gemaakt. Ik zou op kamp naar Barcelona gaan van 25 tot en met 27 juli 2014!   De focus van dit kamp ligt volledig op kumite. Alle oefeningen waren gericht op verbetering van de vechtstijl. Zo liet Sensei Savelyev ons 10 koprollen na elkaar maken om ons te leren wat het is om duizelig te worden (bijvoorbeeld door een trap tegen het hoofd). Ook duizelig moet je kunnen verder kunnen vechten, was zijn argument. Wat ik zelf nog nooit had gedaan, waren oefeningen om de hals en nek te versterken. We moesten bijvoorbeeld ons voorhoofd op de grond zetten en zo de bovenkant van ons hoofd afrollen zonder onze handen te zetten. Gekke oefeningen die ze blijkbaar in Rusland regelmatig uitvoeren. Daarnaast gaf hij ook gewone gevechtstraining met zeer goede combinaties en oefeningen. Dit lag meer in de richting van de stijl van Sensei Tineo. Bij hem waren de trainingen meer zoals ik ze gewend ben: conditie gecombineerd met combinaties en gevecht. Alle sessies op één na werden afgesloten met enkele rondjes sparren. De enige training waar dit niet het geval was, was de avond-/nachttraining in de zee. De allerlaatste sessie bestond daarenboven enkel en alleen uit vechten. Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat het er zeer fair aan toe ging. Ondanks de vele partijen, zijn er geen geblesseerden gevallen.   Ik vond het een zeer leuk zomerkamp. Als ik de mogelijkheid heb, ga ik volgend jaar zeker terug. Zon, zwembad, zweten; wat willen we nog meer?   Osu, Senpai Shannon

Barcelona1

 

 

Barcelona2

Barcelona3

Barcelona6

Barcelona5

Barcelona8

Barcelona7

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail