Zomerkamp Tomodachi in Hard

Written by dosutan_admin. Posted in Trainingskampen

Een zomerkamp in Hard georganiseerd door Anneke bracht nostalgische gevoelens bij Roel en Rudy naar boven.

Zij zijn van 4 tem 6 juli 2014 naar het Tomodachi Camp geweest. Voor het verslag van Rudy en enkele sfeerbeelden kunnen jullie terecht hieronder.

Voorbije zomer organiseerde Anneke, een oudgediende van Sutani (maar geëmigreerd wegens te verliefd op Luigi) opnieuw een kamp in Hard. Hard ligt net op Oostenrijks grondgebied, vlak aan de Zwitserse grens en de Bodenzee, een prachtige streek.

Omdat wij, Senpai Roel en ik, er meer dan 10 jaar geleden ook al zalige kampen hadden meegemaakt, aarzelden we geen ogenblik en schreven we ons in. We besloten een dagje eerder te vertrekken om ook wat sightseeing te kunnen doen. Het weer was prachtig en de terrasjes aan de Bodenzee zalig.

’t Was al snel tijd voor de eerste avondtraining. Shihan Koen van Wommelgem was ook van de partij en de toon bij de Belgen was snel gezet. Na afloop van een eerste rustige training met vooral gevechtstechnieken, werd er nog wat nagepraat en dan de zalige bedden in van het volledig gerenoveerde jeugdhotel.

De volgende dag kon iedereen na de eerste opwarm ochtendtraining en na het ontbijt kiezen tussen kata of kumite. Gezien de vele lesgevers werd er in kleinere groepen ingedeeld en was dit voor elke groep op alle niveau’s zeer specifiek en leerzaam. Ook in de namiddag konden we kiezen en sloten ons bij de groep vechters aan, eerst op de kussens, daarna op mekaar J.  En dan, waar iedereen op wachtte bij 26 graden, het water in! En dat allemaal tegen het prachtige kader van de Bodenzee en de achterliggende Zwitserse bergen…

Over de Sayonara gaan we kort zijn: Ippon voor de Belgen! Blijkbaar voelde zich iedereen in lederhosen en dirndl in zijn nopjes, want de sfeer zat erin.

Na een korte nachtrust kwam de stamina ochtendtraining in het water en het veel te lange bedankceremonie voor iedereen, maar dat is blijkbaar overal (m’n knieën doen nog zeer van de seiza!)

Het afscheid deed pijn… Maar we komen terug!

Osu,

Senpai Rudy

Tomodachi Camp 5    

Tomodachi Camp 4

Tomodachi Camp 3   Tomodachi Camp 2  

Tomodachi Camp 1

         Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail