Verhuis Sutani Dojo !!!!

Written by Sutani Administrator. Posted in Activiteiten

 

 

Beste leden en ouders,

 

Laatst hebben we de “verhuis” van Sutani Dojo van Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat naar Sporthal Vordensteyn in Schoten voor het volgende sportseizoen aangekondigd.

Omdat niet iedereen bij deze mededeling aanwezig was, of omdat sommigen onder ons misschien toch nog met een aantal vragen zitten zijn wij zo vrij om het één en ander nog eens op te sommen.

De reden van onze verhuis is eenvoudig. In 2017 zal het middelste gedeelte van Sportcentrum Peerssbos (alles tussen de nieuwe aanbouw en de sporthal) volledig met de grond gelijk gemaakt en terug opgebouwd worden. Men stelt een termijn van ongeveer 1,5 jaar voorop om dit plan volledig uit te voeren. Concreet wil dit zeggen dat we gedurende gans deze periode geen dojo, kleedkamers of cafetaria meer ter beschikking zullen hebben. Vanuit het sportcentrum is men bezig om oplossingen te zoeken maar er zijn er geen garanties dat die er zullen komen en daarenboven ook nog eens zullen voldoen aan onze noden als sportvereniging. Deze beslissing werd ons vorige maand ter kennis gebracht.

Het toeval wil dat we ongeveer gelijktijdig vernamen dat er ruimte vrijkwam in Sporthal Vordensteyn te Schoten omdat een vereniging eind dit sportseizoen zal stoppen. Op deze locatie zijn alle elementen aanwezig om Sutani Dojo op een efficiënte wijze te laten functioneren en verder uit te bouwen.

Er werd uiteraard ook gekeken naar andere trainingslocaties in de buurt, maar het is niet zo eenvoudig om een geschikte alternatief te vinden. Een goede dojo, propere douches met voldoende ruime kleedkamers, een cafetaria en parkeergelegenheid die bovendien niet te ver verwijderd is van onze huidige dojo, is immers een combinatie die niet op veel plaatsen beschikbaar is. En dan spreken we nog niet over de beschikbaarheid van de zaal zelf; de beste momenten (’s avonds tussen 1900 en 2200 uur) zijn immers bijna altijd al gereserveerd door andere verenigingen.

Het vrijkomen van de ruimte in Sporthal Vordensteyn in Schoten was dus een opportuniteit. Alhoewel de verbouwingswerken nog 3 jaar van ons verwijderd zijn, konden we deze kans niet laten liggen. Goede locaties zijn immers heel schaars en dergelijke kans zal zich binnen 3 jaar waarschijnlijk niet meer voordoen.

Wij menen dat Sporthal Vordensteyn alle troeven in huis heeft om onze dojo in onder te brengen. Alhoewel de dojo iets kleiner is, hebben we er een deftige sportvloer, 8 meter aan spiegels en kunnen er 5 bokszakken opgehangen worden. Ook kleedkamers, de gezellige cafetaria en parkeerruimte voldoen aan onze noden. Deze nieuwe trainingsplaats is slechts 4 kilometer en 5 minuten (met de auto) verwijderd van onze huidige dojo. Ook dat lijkt ons een aanvaardbaar gegeven.

In grote lijnen blijven de trainingstijden hetzelfde, maar uiteraard hebben wij ons als nieuwe organisatie in een bestaand concept moeten inpassen. Kleine wijzigingen konden dan ook niet vermeden worden.

Concreet zullen de trainingstijden er vanaf september 2014 als volgt uitzien :

 

maandag gevechtstraining volwassenen

2015 – 2045 uur : intervaltraining buiten

2045 – 2100 uur : omkleden

2100 – 2200 uur : gevechtstraining binnen

 

dinsdag kihon & kata

1930 – 2010 uur : witte, rode en blauwe banden

2010 – 2040 uur : stamina training (alle graden)

2040 – 2120 uur : gele en groene banden

2120 – 2200 uur : bruine en zwarte banden

 

woensdag gevechtstraining jeugd

1630 – 1800 uur

 

vrijdag algemene training

1745 – 1845 uur : kinderen

1845 – 1945 uur : jeugd

2000 – 2130 uur : volwassenen

 

Tot slot en voor de goede orde geven wij nog mee dat de tarieven van de lesgelden, net zoals het bondsgeld en de verzekering hetzelfde blijven.

Indien er vragen of opmerkingen zijn vernemen wij dat graag. Spreek gerust iemand van ons aan. Het is voor ons belangrijk om deze toch wel ingrijpende verandering zo goed als mogelijk te communiceren in de hoop dat iedereen zijn of haar weg vindt naar deze nieuwe trainingslocatie.

 

Vriendelijke groeten,
namens het ganse bestuur,
Benny Geluykens.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail