Noritsu cup 2013

Written by Sutani Administrator. Posted in Wedstrijden

 

 

Op 08/12/2013 heeft onze club met enkele beginnende volwassenen deelgenomen aan de Noritsu Cup te Nederland.

Jens Nesen, Jimmy Janssens, Ben Van Look en Kenzo Hosewol lieten hun kunnen zien op de mat, onder leiding van Coach Benny.

Frank Van Tilburg, Bob de Meyer, Kevin Van Holt, Wim Somers en Erwin Hoebus gingen dan weer aan de slag als scheidsrechters op dit toernooi.

 

Bij de lichtgewicht mannen ging Ben als eerste op de mat. Hij heeft in zijn partij heel hard geknokt, maar is uiteindelijk na verlenging op beslissing verloren.

Jens was vervolgens aan de beurt. Hij kon zijn partijen overtuigend winnen met de spirit die we van hem gewoon zijn. Resultaat: een eerste plaats en de spiritprijs !!

 

Voor Kenzo was het een eerste kennismaking met de volwassenen bij de middengewichten. Deze categorie werd in een poule uitgevochten.

Kenzo heeft drie partijen gedraaid en heeft hard gevochten, maar viel naast de prijzen. De overstap van jeugd naar volwassenen is nooit gemakkelijk en hij heeft het er zeker niet slecht vanaf gebracht.

 

Jimmy mocht aan de slag bij de zwaargewichten. Hij heeft zijn eerste partij overtuigend gewonnen, waardoor hij de halve finale mocht vechten.

Daar kreeg hij een harde trap in zijn kruis die door de scheidsrechters als een ippon voor de tegenstander werd aanzien, waardoor Jimmy onterecht de partij heeft verloren.

Hij mocht echter nog een keer zijn kunnen laten zien in de partij voor derde/vierde plaats. Dit werd een knokpartij met maar liefst twee verlengingen.

In deze verlengingen kon Jimmy zijn tegenstander steeds weer de tatami afwerken, maar dit was blijkbaar niet genoeg voor de scheidsrechters die na zes minuten vechten de tegenstander toch gewonnen gaven.

 

Onze vier mannen hebben vandaag veel inzet en spirit getoond. Wat we vandaag gezien hebben is zeer veelbelovend voor de toekomst !!!

 

Osu !!

Greet (Uw reporter ter plaatse 😉 )

 


mt_gallery

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail