4th IFK World Tournament 2013

Written by Sutani Administrator. Posted in Wedstrijden

Op 6-7/04/2013 heeft onze club met twee vechters en twee scheidsrechters deelgenomen aan het 4th IFK World Tournament te Engeland.

Hier enkele foto’s en verslag….

 

Verslag Sensei Benny:

 

4th IFK WORLD OPEN

KNOCKDOWN TOURNAMENT

 

Op 6 en 7 april 2013 nam IFK België deel aan het WK kumite in Londen. Er waren zo’n 230 vechters uit de hele wereld ingeschreven vanuit verschillende organisaties, zowel bij de jeugd (+ 16 jaar) als de volwassenen. Behalve onze delegatie werd ons Belgenlandje ook vertegenwoordigd vanuit Shinkyokushin en Rengokai.

 

Senpai  Greet Pelkmans  trad aan in de categorie dames +60 kg terwijl Senpai Shannon van der Linden ons vertegenwoordigde bij de dames -60 kg. Sensei Dave Geentjens en Senpai Frank Van Tilburg hielden de eer hoog als scheidsrechters. Shihan Etienne Van Holt verzorgde de public relations en ikzelf nam de rol van coach waar. Onze groep werd nog versterkt door enkele supporters die meegereisd waren om de longen uit hun lijf te schreeuwen.

 

We vertrokken al op donderdag. Shihan Etienne en Sensei Dave moesten immers vrijdagochtend al in actie komen op de vergadering van de landsafgevaardigden en de scheidsrechterscursus. Bovendien konden de deelnemers ook al gewogen worden op vrijdagochtend. Niet onbelangrijk voor Senpai Shannon die wederom onder de grens van 60kg moest duikelen. Maar geen problemen hier … Nadat ook de medische controle afgerond werd hadden we vrijdagnamiddag om nog wat te relaxen.

 

We maakten van deze gelegenheid gebruik om het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds in Londen te bezichtigen. Dit bleek zeker een bezoekje waard en onze gladiatoren konden zich op deze manier nog een beetje ontspannen.

 

’s Avonds kroop (bijna) iedereen op tijd onder de wol voor de grote dag.

 

*****

 

Zaterdagochtend werd ingeleid met een stevig ontbijt. Het beloofde immers een lange dag te worden. Er werd gevochten tot de laatste 8 deelnemers in elke categorie.

 

Als eerste moest Senpai Shannon aan de slag bij de dames lichtgewichten. Deze groep bestond uit 25 deelneemsters. Ze moest het opnemen tegen een Bulgaarse die echter niet kwam opdagen op de wedstrijdmat. Dit was dus een gemakkelijke winst maar uiteraard ook enige teleurstelling … weer wachten.

 

Senpai Greet kwam vervolgens aan de beurt bij de dames zwaargewichten. Ook hier waren er 25 vechtsters ingeschreven. De Noorse Mari Fjelldal bleek niet opgewassen tegen Senpai Greet. Ze werd de gedurende 2 minuten continu achteruit gedrukt en kon geen weerwerk bieden. De scheidsrechters waren echter van oordeel dat de wedstrijd nogmaals met 2 minuten verlengd moest worden (2 vlaggen voor Senpai Greet – 2 vlaggen onbeslist en de hoofdscheidsrechter eveneens onbeslist). Dit bracht echter geen verandering in de zaak. Senpai Greet moest soms zowaar achter haar tegenstandster aanlopen … Dus winst met 4 vlaggen,zonder enige twijfel. De eerste stap was gezet.

 

Beide dames zaten dus bij de laatste 16 deelneemsters, slechts 1 wedstrijd verwijderd van een plaats bij de laatste 8 en een tweede wedstrijddag loerde dus om het hoekje.

 

Senpai Shannon moest het nu opnemen tegen de Zweedse Cecilia Wallin. Shannon vocht een verdienstelijke wedstrijd maar kon de Zweedse nooit in haar achteruit zetten. Na een verlenging won de Zweedse de wedstrijd op beslissing van de scheidsrechters. De Zweedse zou uiteindelijk 5de worden en werd eerder dit jaar al 3de op het Europees Kampioenschap Shinkyokushin. Dus zeker geen schande om hierin een meerdere te moeten erkennen. Shannon had immers haar opdracht vervuld : als 21-jarige een goed tornooi neerzetten en daarmee ervaring opdoen voor een volgend WK binnen 4 jaar.

 

Daarna kwam Senpai Greet terug aan de beurt, deze keer tegen de Zwitserse Anita Bucher. In het begin ging het gelijk op, maar naarmate de partij vorderde, begon de Zwitserse begon stilaan sterker te worden en Senpai Greet liep op een onverwachte stoot in haar plexius tijdens de laatste 20 seconden. Resultaat : wazari voor de Zwitserse. De enkele seconden die er nog overbleven waren niet meer voldoende om de wedstrijd te doen kantelen in haar voordeel, zodat Senpai Greet ook niet tot de laatste 8 kon doordringen. Bucher zou uiteindelijk op de 3de plaats eindigen. Maar het bewijs was ook hier geleverd, onze dames zijn wereldklasse!!!

 

Met enige ontgoocheling maar met geheven hoofd konden we die avond terugkeren naar ons hotel. Voor onze scheidsrechters, die al de ganse dag stevig aan het werk geweest waren, zat het toernooi er echter nog niet op. Zij moesten nogmaals op zondag aantreden, bewijs dat ook onze scheidsrechters tot de wereldtop behoren.

 

*****

 

Ook zondag was het toernooi goed en vrij strak georganiseerd. De laatste 8 vechters in elke categorie zouden gaan strijden voor een podiumplaats. Senpai Frank en Sensei Dave zetten ook nu hun beste beentje weer voor.

 

Er waren tal van mooie wedstrijden en een aantal bekenden van Shinkyokushin België en NKA Nederland vielen zelfs in de prijzen!!!

 

Bij de volwassen vechters werden alle finales gevochten door de Russische delegatie. Het waren niet altijd de mooiste of meest spectaculaire wedstrijden maar de Russen waren ook deze keer weer beresterk en konden niet van de podiumplaatsen gehouden worden.

 

Het toernooi werd afgesloten met een sayonara party in het hotel. Ook tijdens deze 3de helft was België weer van de partij!!!

 

*****

 

Maandagochtend, nog met kleine oogjes, vonden we elkaar weer terug aan de ontbijttafel om terug naar België te keren om 1000 uur.

 

We kunnen dus terugblikken op een mooie wedstrijd waarin België heeft laten zien dat het nog altijd op hoog niveau meedraait.

 

 

Sensei Benny.

 

 


mt_gallery

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail