Hin op het German wintercamp 2013

Written by Sutani Administrator. Posted in Trainingskampen

Ook dit jaar is Sempai Hin naar het German Wintercamp geweest.

Kijk hier voor enkele foto’s en verslag.

 

 

 

 

Verslag van Sempai Hin:

Naar jaarlijkse gewoonte trek ik begin Februari mijn sloop en stroop tocht richting Bayeren, op weg naar het oh zo fijne Duits Winterkamp. Met 4 Belgen (Shihan Koen, Sensei Marc, Sempai Peter en ik) begonnen we aan een nieuw avontuur.

Aan de Tsechië grens bevindt zich een gezellig sporthotelletje in een dorpje dat luisterd naar de naam Lambach… Je kan er genieten van heerlijke streekproducten die op traditionele wijzes worden bereid door de grootmoeder des huizes.
Het water is kristal helder, de kamers proper en dat bedje ooh zo zacht…  De omgeving heeft iets sprookjes achtig en de lucht zuivert je longen. Dit ondekten we in de ochtend terwijl we ploeterend door de diepe sneeuw, de berg opwandelde opweg naar “de steen”. Dit nadat we de dag voorheen kihon kregen en in de vroege ochtend al wat hadden getraind. Met de sneeuw krakend onder onze moonboots en de vlokjes smeltend op ons aangezicht genoten we van de 2h lange tocht naar de top. Eenmaal de top bereikt gleden Peter en ik op onze sleeën de berg af  en wachten we de rest op.

Die namiddag na ons heerlijk toetje werden de groepen verdeeld. Sempai Peter en ik volgden de cursus voor de internationale vechters olv Sensei Bacak (2de op het WK enige tijd geleden en meervoudig Europees kampioen) Sensei Marc volgde de Yudansha groep en Shihan Koen gaf training aan diverse groepen.
Om 18h eindigde de laatste training met een 15man kumite. Niet te veel niet te weinig. s´Avonds werd de Duitse sauna met de bijhorende opgietingen duchtig getest maar al gauw ondekten we dat we geen sauna helden zijn. De warm waterton was veel aangenamer en de stoomkabine niet zo vermoeiend.
De volgende ochtend begonnen we met een toertje te  lopen. De groep werd ingedeeld in een snelle en een minder snelle groep. Dus wederom voor elks wat wils. Na het onbijt kon je nog kiezen tussen kata of kumite en werd het kamp afgesloten met kort te gaan ijsberen in een bergriviertje.
Volgend jaar herhaalt zich dit, gevolgd met een paar dagen Skiën. De huidig regerende wereldkampioen Tsukamoto komt alsook mijzelf. Weer een reden meer om mee te komen 😉

Osu,
Sempai Hin

mt_gallery

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail