Winterkamp IFK België 2013

Written by Sutani Administrator. Posted in Trainingskampen

Kijk hier voor foto’s, filmpjes en verslag….

 

 

Verslag Sempai Greet:

Dit jaar werd het IFK Belgian Winterkamp in een nieuw jasje gestoken en dit met succes !! Een nieuwe locatie (De Hoge Rielen in Kasterlee), een toffe groep en een geweldige sfeer zorgden voor een zeer geslaagde editie.

Ook dit jaar hadden we de eer om les te krijgen van Shihan David Pickthall. Deze keer werd hij bijgestaan door Shihan Antonio Da Graca (Nederland) en onze eigen Shihan Etienne van Holt.

 

Op vrijdagavond was er de kans om examen af te leggen. Vanuit onze club namen de volgende mensen deel:  Peter roskams, Sam Currinckx, Thibaud De Meyer, Kenzo Hosewol, Bob De  Meyer, Erwin Hoebus en Ing Hin Njoo.

Zij zijn allen geslaagd voor hun examen en met Sempai Hin heeft onze club er nu ook een nieuwe Nidan bij… Proficiat allemaal !!!!

Ook vanuit Ryo Dojo namen er drie mensen deel aan het examen.  Ineke, Christina en Ruben zijn ook geslaagd en wij willen hen dan ook feliciteren met hun prestatie !!

De andere deelnemers van het kamp konden op vrijdagavond al genieten van een ‘opwarmingstraining’ in de frisse buitenlucht onder leiding van onze Sensei Benny.

 

Op zaterdagochtend gingen de wekkers al heel vroeg af voor een buitentraining. In de mooie bosrijke omgeving konden we onze spieren al terug wat loswerken, klaar voor een hele dag trainen.

Na het ontbijt en in de namiddag trokken we de sporthal in voor een daggetje Kihon en Kata. De groep werd in drie gesplitst en onder leiding van de drie Shihans werd er door iedereen veel bijgeleerd.

’s Avonds werd er door Sempai Hin en Sempai Peter voor een vrolijke noot gezorgd (zie filmpjes), waarna de meesten nog naar het café op het domein gingen voor wat ontspanning.

 

Om half 1 ’s nachts lagen we allen, moe maar voldaan van een hele dag trainen, lekker te slapen in ons warme bed, toen we plots zeer lieftallig (lees: met luid gebonk op de deuren) werden gewekt voor een nachttraining.

Onder leiding van Shihan Pickthall konden we allemaal (sommigen onder ons in ietwat gemarineerde toestand) genieten van een training rond een kampvuur. Dit zorgde, samen met een laagje verse sneeuw geschonken door moeder natuur, voor een zeer speciale en leuke sfeer.

Ik denk dat deze nachttraining voor de meesten onder ons één van de hoogtepunten was van het kamp. Voor anderen (1 persoon toch) was dit ineens een lesje dat men op kampen NOOIT een ochtendtraining overslaat !!! :p

 

Op zondag was het Kumitedag!!

In de voormiddag kregen we combinaties en training op de stootkussens van Shihan Pickthall. In de namiddag moesten de examenmensen de nodige partijtjes sparren.

Er werd hard geknokt en na deze partijen werden er dan ook verdiende diploma’s uitgereikt.

 

Op zondagavond is iedereen na een laatste drankje in het café, moe en voldaan, terug naar huis getrokken.

Wij kijken in ieder geval allemaal uit naar de volgende editie !!!

 

Sempai Greet

 

 

 


mt_gallery

 


mt_gallery

 

 


 

mt_gallery

 


 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail