British Open 2012

Written by Sutani Administrator. Posted in Wedstrijden

Op 13/10/2012 heeft Sutani Dojo opnieuw deelgenomen aan de British Open / Cup of Europe.

 

Kijk hier voor foto’s en verslag…..


mt_gallery


 

mt_gallery 


 

Verslag British Open

Vrijdag 12/10 vertrokken we weer met een delegatie naar de British Open in Engeland (Crawley).

Sempai’s Shannon, Greet en Cliff waren als vechter geselecteerd. Sensei Dave en Sempai Frank gingen onze Belgische driekleur als scheidsrechter verdedigen. Sensei Etiennen en ikzelf vervolledigden de groep als landsafgevaardigde en coach. In ons kielzog volgden nog een 10-tal supporters van zowel Sutani Dojo als Ryo Dojo die zich hadden voorgenomen de longen uit hun lijf te schreeuwen.

In totaal waren er 120 deelnemers voor de wedstrijd ingeschreven uit 20 verschillende landen.

Alle categorieën waren goed gevuld met telkens ongeveer 15 vechtsters bij de dames licht –en zwaargewichten en zo’n 25 vechters bij de heren middengewicht.

Onze dames kregen allebei een Engelse vechtsters voorgeschoteld in de eerste ronde. Sempai Cliff moest het in zijn eerste partij opnemen tegen een Ier.

Voor sempai Shannon was het de eerste wedstrijd waaraan ze niet meer als novice deelnam … en dan meteen nog op internationaal niveau. Bovendien was het gevecht tegen de weegschaal (- 60 kg) een bijkomende moeilijkheid.  Na de eerste 2 minuten beslisten de scheidsrechters terecht dat de partij verlengd moest worden; beide dames wierpen zich volledig in de strijd en het gevecht ging gelijk op. In de verlenging bleef sempai Shannon goed knokken maar werd ze wel verplicht achteruit te vechten door de meer ervaren Britse Lisa Marie Heath.  Na 4 minuten beslisten de scheidsrechters dan ook om de Britse, die uiteindelijk de derde plaats zou veroveren, gewonnen te geven.

Sempai Greet moest het tegen de Britse favoriete Samantha Williams opnemen die reeds geruime tijd als uchi dechi traint bij Wiklund dojo in Zweden. Ook sempai Greet vocht zich naar een verlenging van 2 minuten maar moest zich daarna toch gewonnen geven omwille van een gewichtsverschil van meer dan 5 kg. Deze partij had net zo goed een finale kunnen zijn want sempai Samantha Williams kreeg in geen enkele van haar volgende partijen nog zoveel tegenstand. De Britse zou uiteindelijk het tornooi winnen bij de dames zwaargewicht.

Sempai Cliff ging aan de slag tegen een Ierse vechter. Op het eerste zicht een haalbare kaart, ware het niet dat het noodlot hier zou toeslaan. Ook tussen deze beide vechters ging de partij gelijk op en was het een kwestie van geven en nemen. Na de eerste 2 minuten volgde ook hier weer een verlenging. Bij het beëindigen van deze verlenging bleek sempai Cliff een deftige blessure opgelopen te hebben aan zijn scheenbeen/knie en moest hij het gevecht staken. Na een doktersbezoek bij thuiskomst in België vielen de verwondingen gelukkig vrij goed mee.

Behalve onze vechters moesten ook onze scheidsrechters hun beste beentje voorzetten. Hoofdscheidsrechter Shihan Alex Kerrigan eist immers steeds het beste van de scheidsrechters. Sempai Frank voldeed wederom aan de verwachtingen als hoekscheidsrechter en Sensei Dave stond voor het eerst als middenrechter op de mat.

En dan volgde er nog een kers op de taart. Sensei Etienne werd door Hanshi immers bevorderd tot 5de dan en draagt in de toekomst dus de titel Shihan.

Dit alles bij elkaar gaf ons dus redenen genoeg om een feestje te bouwen en het mag dan ook duidelijk zijn dat ons Belgenlandje ook op de Sayonara party stand gehouden heeft J.

Zoals altijd zullen we ook uit deze wedstrijd weer lessen trekken en kunnen we van een geslaagd weekend spreken.

 

Sensei Benny.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail