Vechten als leeuwen in winterse kou! Sutani Winterkamp…

Written by Sutani Administrator. Posted in Trainingskampen

Het winterkamp van Sutani was een succes! We waren niet met veel maar de spirit was eens zo groot. En we hebben er een sensei en twee sempais bij!

 

Voor de deelnemers van het examen begon het kamp vrijdagavond al met een gezonde dosis stress. Terwijl de de rest van de dojo kaarsjes aan het branden waren voor goed geluk (of waren ze nu trappisten aan het hijsen?) liep voor zeven examinanten het koude zweet over de rug terwijl ze hun kunnen demonstreerden aan Shihan David en Sensei Benny.

Wat op vrijdagavond mis gaat kan de rest van het weekend nog ingehaald worden. Dat is voor de de karateka’s die deelnemen aan het examen het motto. Maar de anderen moesten qua spirit niet voor hen onderdoen. Vanaf de prille ochtend tot de namiddag gaf iedereen wat hij kon in kihon, syllabus, renraku, kata… en kumité!

Want zondagnamiddag was het zover… vechten, vechten en nog eens vechten. Een dertigtal partijen lang. Uit pure symphatie vocht iedereen bijna evenveel partijen mee. De laatste vier waren de dooddoeners. Enkel de beren van de dojo vochten tegen de sempais en sensei in spé. En als kers op de taart kregen ze nog een pak slaag van de Shihan in eigen persoon. Maar eind goed al goed.

Na de spannende moment waarin Shihan David vertelde dat niet iedereen geslaagd kon zijn in een examen, mochten de examinanten hun nieuwe graad in ontvangst nemen:

Jens: 5e kyu

Jens: 7e kyu

An: 2e kyu

Michiel: Shodan

Tristan: Shodan

Dave: Sandan

Ik ging alvast zeer tevreden naar huis! Ik weet zeker dat ik niet alleen was.

 

Sensei Dave

PS.: Het voelt heel eigenaardig om die titel voor mijn eigen naam te mogen zetten! Iedereen nog eens bedankt voor de steun!


mt_gallery


 mt_gallery

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail