British Open 2010 … wereldklasse!

Written by Sutani Administrator. Posted in Wedstrijden

mt_ignore

De British Open in Crawley, Engeland is al jaar en dag gekend als één van de zwaarste tornooien in het kyokushin.

Greet verdedigde onze eer bij de vrouwelijke zwaargewichten. Hoewel Greet als een rots in de branding niet neer te halen bleek, kreeg ze toch niet de overhand in de partijen. Net wat te weinig offensief en explosieve power met als resultaat hikewake na saishai en dan het onherroepelijke verlies op gewicht.

Hin en Cliff stonden er bij de mannen middengewichten.
Hin kwam uit tegen een gerenomeerde vechter die al gauw een maatje te groot bleek,… twee wazari’s volgden snel en Hin lag eruit.
Cliff moest vechten tegen Umbark Tothbayev, een bikkelharde Oost-Europeaan. Het was een hard gevecht en Cliff heeft zich stevig geweerd! Bij saishai besliste de scheidsen twee maal hikewake en twee maal shiro (voor Umbark). De middenrechter koos mee voor shiro en Cliff lag uit de wedstrijd.

Bij de lichtgewichten verdedigde Wim de Sutani kleuren. Ook zijn trekking was ineens de moeite, hij kwam uit tegen Darren Stringer. Hoewel hij een stevige partij vocht, bleken wederom de ribben de zwakste plek van Wim. Tweemaal een knalharde hoek erin en ook Wim lag uit de wedstrijd.

Ook onze eigen scheidsrechters Sempai Frank en Sempai Dave waren erbij. Op een tornooi van wereldklasse fluiten, brengt altijd veel stress mee. Er is geen ruimte voor vergissingen. Toch stonden onze scheidsen regelmatig mee op de mat als hoekrechters en als middenrechters.

Gelukkig is kyokushin meer dan alleen winnen en verliezen. Het weekend was een belevenis zowel voor de supporters, de vechters, de coach als de scheidsrechters.

Kampai!

Sempai Dave


British Open 2010

 

Hin, Greet, Wim en ik, Cliff,  waren de vier trotse vechters die IFK Belgium vertegenwoordigden op de British Open/The Cup of Europe. Als scheidsrechters waren Dave Geentjens en Frank Van Tilburg van de partij. Coach en stootopwarmingskussen van dienst was ons allergeliefde Sensei Benny. Ook hadden wij een hele resem fiere supporters in ons kielzog meegenomen die toch ook het winkelcentrum zeer aantrekkelijk vonden.

 

Na een gemoedelijke trein/tunnel/autorit waar sommigen de lege plaats in de tunneltrein als een dansvloer aanzagen en anderen naarstig op zoek gingen naar het toilet, was het tijd om links te rijden! Aaargh vettig en vies, ik zeg het u! Het is te zien dat die mensen op een eiland wonen hé…

 

Na enig geworstel met de GPS zijn we goed en wel op onze bestemming aangekomen.

Na een Italiaans diner zijn alle vechters lekker onder de wol gekropen, en hebben sempai Dave en Frank de Belgische eer hoog gehouden aan de toog!

 

De dag was aangebroken en met een bus vol met vechters van ongeveer 20 landen was de sfeer verzekerd. Natuurlijk maakten de Belgen de beste indruk door hun onovertroffen voorkomen.

 

Maar terug naar de orde van de dag.

Als eerste partij van onze troep moest Wim aan de bak tegen de vermaarde Darren Stringer, wereldkampioen in 2 bonden en een palmares om u tegen te zeggen, maar ge wilt er NIET naast wakker worden…

 

Wim begon verschroeiend om meteen de toon te zetten en Darren geen kans te geven met zijn zeer knappe beentechnieken. Darren werd direct in zijn achteruit gezet. Doch Darren’s stijl is achteruit vechten en snoeihard counteren met tsukis die een zeker geluid produceren tot boven in de zaal, om dan nog maar van de impact te zwijgen. Wim ging hier zeer goed mee om tot een stoot hem de lucht uit de longen nam. Darren volgde met nog een stoot, maar door het zakken van Wims hoofd, belandde Darrens harige vuist op Wims gezicht. Wim kreeg hierdoor een toch wel verdiende waza ari tegen en vocht de wedstrijd nog stevig uit en Darrens vuist belandde nog een keer op Wims gezicht.

Het dient gezegd dat Wim een pracht partij had gevochten.

 

Vervolgens was Greet aan de beurt. Zij moest opkomen tegen een Russische uit St. Petersburg en gaf goed partij. Toch kreeg ze nooit de overhand en  een verlenging drong zich op. Wetende dat ze de partij zou verliezen op gewicht gooide Greet nog alles wat ze had in de schaal maar het mocht niet baten. De Russische zou winnen op gewicht nadat de scheidsrechters na 2 harde minuten weer geen duidelijke winnares wisten aan te duiden. Exit Greet…

 

Ik was als laatste aan de beurt en kreeg een Rus voor de kiezen. Graag laat ik de bespreking van mijn partij aan anderen over, daar ik niet zo objectief zou kunnen zijn, al durf ik zeggen dat ik verdienstelijk heb gevochten! Haha!

Desalniettemin verloor ik de partij na verlenging en zat het er voor IFK België na de eerste ronde al op…

De rest van de dag volgden er nog mooie KO’s en sportieve wedstrijden. Tot helaas er nog enkel Russen overschoten en zij de partijen onder elkaar uit de voeten deden zodat er geen enkele partij nog de moeite was om te bekijken en het boegeroep soms schaamtelijk hard klonk…

 

s’Avonds hebben wij nog beschaafd iets gedronken en zijn braaf op tijd gaan slapen!

 

Uw reporter

Cliff   


mt_gallery


volgt later

 


 


 


 

Click hier voor de rapportage!

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail