Nieuw geweld op de “Interclub Shinkyokushin”

Written by Sutani Administrator. Posted in Wedstrijden

Niji-Yama nam het initiatief om een interclub voor beginnende competiteurs te organiseren. Onze nieuwe kemphanen Kristof en Gaël stonden mee op de mat.

 

Kristof vocht bij de lichtgewichten en Gaël bij de middengewichten. Voor beiden was het hun allereerste wedstrijd. De wedstrijd werd uitgevochten via het pool-systeem. Iedereen moest dus minstens één keer vechten tegen de andere competiteurs in dezelfde pool. Als extraatje voegde Sensei Koen Spitaels nog een mogelijke verlenging toe zodat de competiteurs na een onbesliste match van twee minuten (hike-wake) nog een minuutje verlenging konden vechten.

Kristof zat in de eerste pool met lichtgewichten. Zijn eerste tegenstander leek al een zware dobber maar Kristof bleef staan en nam het heft in handen. Een knalharde linkse chudan mawashi eindigde de match met ippon. Eerste gevecht binnen! De tweede en derde match waren ook al geen gemakkelijke tegenstanders maar toch moesten ze de duimen leggen met ippon. De laatste partij was moeilijker. De tegenstander bleek een harde gast te zijn die maar niet wou neer gaan en stevig weerwerk bood. De match eindigde met hike-wake, en er stond nog een harde minuut verlenging aan te komen. Plots viel de tegenstander zijn frank dat hij al zwaar had moeten incasseren en ledigde zijn maaginhoud naast de mat. Wederom Kristof gewonnen en een verdiende eerste plaats!

Twee pools verder was het aan Gaël. Met zijn 75kilo was hij een gewaagde middengewicht die waarschijnlijk enkel maar zwaardere tegenstanders ging krijgen. De eerste tegenstander was al een maatje te groot, zowel in gewicht als in ervaring. Het was al een 4e kyu! Een pijnlijke uppercut sloeg Gaël zijn middenrif dicht en daarmee was het kwaad geschied.

Toch moesten er nog drie matchen gevochten worden. Gaël stond er elke keer dapper terug maar de tegenstand bleek net te zwaar. In de laatste partij zagen de scheidsrechters een verdiende wazari over het hoofd waardoor ook de laatste match geen overwinning werd. Toch een moedige prestatie en een aanmoediging naar volgende wedstrijden toe!

De coach was uitermate tevreden over deze jonge nieuwe kemphanen!

Coach Dave (ad-interim)


{wmv}wedstrijden/2010-2011/interclub/kristofactie{/wmv}


{wmv}wedstrijden/2010-2011/interclub/gaelactie{/wmv}

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail