BKK Summercamp: Only the strong survive!

Written by Sutani Administrator. Posted in Trainingskampen

 

Het BKK Summercamp is een begrip in de kyokushin-community. Sutani trok er met zes karateka’s naar toe om het aan den lijve te ervaren. Ze waren niet teleurgesteld!

 

Het zomerkamp in Engeland beloofde een leerrijke ervaring te worden en die belofte werd niet gebroken. We leerden veel bij over karate, maar ook over elkaar. Zo heeft Johan een echte hyenalach, laat Andy graag scheetjes en kwijlt Shannon als ze lacht.

 

Vier dagen trainden we driemaal per dag en elke avond was er een seminar (een soort van cursus). Deze trainingen bezorgden ons niet enkel een vermoeid lichaam, maar ook uitgeputte hersenen. Met toplesgever als Hanshi Steve Arneil en Shihan David Pickthall kon het niet anders dan dat we op elk gebied van karate zouden bijleren. We zijn dan ook terug gekomen met enorm veel (nieuwe) kennis.

Slechts enkele trainingen deden we met de hele groep van ongeveer 80 à 90 volwassen en 30 à 40 jeugd karatekas. Meestal konden we kiezen tussen de verschillende lesgevers en dus verschillende trainingen: kihon en kata bij Hanshi Arneil, techniek bij Shihan Da Costa of gevechts- en conditietraining bij Shihan Pickthall. Kortom: voor ieders wat wils. Iedereen kon kiezen voor de training waar hij/zij zin in had. Klein minpunt aan dit systeem was dat je niet alle trainingen kon meepikken. Het kwam dan wel eens voor dat iemand een leerrijke training moest afslaan voor een andere.

Tijdens de seminars ’s avonds leerden we op een passieve manier bij over bijvoorbeeld Iai-do (kunst van het zwaardtrekken), bunkai van pinan sono go en de nieuwe clickerregels voor volwassenen.

Het Brits zomerkamp is een aanrader voor diegenen die oprecht geïnteresseerd zijn in het kyokushin karate. Het is ook een uitstekende manier om mensen te leren kennen en ook van hen bij te leren. Dankzij de mix aan trainingen komt elk onderdeel in het karate aan bod.

Dus: volgend jaar gaan we weer, maar dan met een grotere opkomst!

 

Sempai Shannon


 mt_gallery

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail